ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастир

12 септември 2013 15:51, Българска Патриаршия
С архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастир

На 12 септември 2013 г. в Рилския манастир Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП, оглави празичната св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично. На митрополит Гавриил съслужиха ставр. ик. Захарий Дечев, братята на Рилската св. обител йеромонах Макарий и йеродякон Нектарий, иподякон Стефан, при клиросното пение на игумена Адрианополски епископ Евлогий, архим. Йосиф и архим. Калистрат.

Така в храма, посветен на раждането на Божията майка, в благоговеен и молитвен дух с благодарност към Бога, св. Богородица и св. Йоан Рилски завърши обучителният семинар за епархийските координатори по духовна просвета, катехизация и култура на БПЦ. Участниците в семинара и поклонници в края на богослужението целунаха св. мощи на преподобния наш отец Йоан и приеха неговия благослов за преуспяване в техния личен живот и в трудовете, които им предстоят през новата църковна година.

Всички участници в семинара воглаве с Ловчанския митрополит Гавриил лично благодариха на епископ Евлогий за топлото гостоприемство, което манастирът им оказа, както и за всестранната подкрепа, от която доброто провеждане на семинара се нуждаеше. Братята на манастира се поинтересуваха от взетите на семинара решения, както и от перспективите, които той открива в областа на духовно-просветната работа в БПЦ.

Всички, организатори и участници, отпътуваха за своите епархии с нови сили и вдъхновение за изпълнение на Христовата заповед "идете и научете всички народи..." (Мат. 28:19), и на светойоановия завет: "единокръвния свой народ утвърждавайте във вярата".

Отче Йоане, моли Бога за нас грешните - да ни помилва и укрепи, за да Му послужим по-добре, просветени и просвещаващи чрез Неговата незалязваща светлина! Амин.

Текст: Десислава Панайотова
Снимки: Атанас Димитров

 

 

Снимки

С архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастирС архиерейска св. Литургия по случай Отдание на Рождество Богородично завърши семинарът на БПЦ в Рилския манастир
« предишна новинаследваща новина »