ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи архиерейски богослужения в София

13 септември 2013 17:12, Софийска митрополия
Софийска св.митрополия

На 14 септември – Кръстовден /събота/ в столичната митрополитска катедрала „Св. Неделя” ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит.

На 15 септември /неделя/, в митрополитската катедрала „Св. Неделя” св. Литургия ще бъде предстоявана отново от софийския викарен епископ - Знеполски еп. Йоан. На неделното богослужение, което бележи началото на учебната година, ще присъстват всички ученици и преподаватели на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски“. След богослужението на площад „Св. Неделя“ ще бъде открита изложба, подготвена в чест на 110 години от основаването на семинарията.

На 17 септември св. Църква чества паметта на св. мъченици София и нейните дъщери - Вяра, Надежда и Любов. По този повод в столичния старинен храм "Света София" ще бъдат отслужени архиерейски богослужения.

На 16 септември (понеделник), в навечерието на празника, от 18.00 ч. ще бъде отслужена празнична вечерня, предстоявана от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит.

В празничния ден, на 17 септември (вторник), св. Литургия ще бъде оглавена от Техни Преосвещенства: Стобийски еп. Наум и Знеполски еп. Йоан.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще вземе молитвено участие в богослуженията.

Начало на св. Литургии - 9.00 часа.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »