ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчанският митрополит Гавриил благослови новата учебна година в Ловеч

16 септември 2013 20:56, Ловчанска митрополия
Новата учебна година в Ловеч започна с молитва

С молитва към Бога започна учебната година в Ловеч. По традиция Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил на този ден дава старт на учебните занятия за новата година в най-престижното училище в Ловеч, ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”. И на днешния ден владиката бе сред скъпите гости на това училище, сред неговите преподаватели и ученици, които добре го познават.

След молитвата в обръщението си митрополит Гавриил каза, че наскоро бе началото на църковната година, празнувахме големите християнски празници Рождество Богородично и Кръстовден, а сега посрещаме друг голям празник, този на словесното просвещение. Владиката сърдечно пожела със силата на Честния кръст и по молитвите на Пресвета Богородица Господ да дарува на всички учащи и преподаватели сили, здраве и благополучно преуспяване в трудовете на човешкото познание, но и много важно - в благочестието, милосърдието и вярата.

Със спомоществователството на Зографския манастир „Св. вмчк Георги Победоносец”, по инициатива на митрополит Гавриил петнадесет отличили се ученици от ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” в края на месец октомври, придружени от дядо владика, поклоннически ще посетят Света Гора.

 

 

Снимки

Новата учебна година в ЛовечМитрополит Гавриил с областния управител на Ловеч и директора на ГЧЕ "Екзарх Йосиф I"Новата учебна година в Ловеч започна с молитваНовата учебна година в Ловеч започна с молитва
« предишна новинаследваща новина »