ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов параклис в с. Главан, Доростолска епархия

17 септември 2013 14:14, Доростолска митрополия
Нов Параклис в Доростолска епархия

Днес, когато светата ни Църква чества празника на св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, жителите на добруджанското селце Главан се сдоби с нов параклис в тяхна чест.

Днес Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий заедно с придружаващите го лица ставроф. ик. Добри Чаков – протосингел на епархията, йером. Емилиан, свещ. Роман Михалев и свещ.Станислав Симеонов бяха посрещнати от председателя прот. Добри Върбанов.

Голяма бе и двойна радостта на жителите и гостите на селцето, че освен тези скъпи гости, бе посрещната и иконата на Пресвета Богородица "Достойно естъ" и иконата на "Св. равноапостоли Константин и Елена".

След коленопреклонните молитви митрополит Амвросий помаза св. Престол с миро и поръси със светена вода самия параклис.

Молитвено участие в освещаването на новия храм взеха жителите, гостите на селото и също така секретарят на общ. Силистра, който поднесе поздравително слово от името на кмета на общ. Силистра, председателят на общинския съвет – Силистра и кметският наместник на селото с екипа му.

След светата Литургия митрополитът поздрави всички с празника и пожела благословението на Божията майка да пребъде над тях и домовете им.

Честит празник!

 

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Нов Параклис в Доростолска епархияНов Параклис в Доростолска епархияНов Параклис в Доростолска епархияНов Параклис в Доростолска епархияНов Параклис в с.Главан , Доростолска епархияНов Параклис в Доростолска епархияНов Параклис в Доростолска епархияНов Параклис в Доростолска епархияНов Параклис в Доростолска епархияНов Параклис в Доростолска епархияСнимка за спомен
« предишна новинаследваща новина »