ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ик. Кирил Дидов и ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" ще участват в Шестата междуправославна среща за противодействие на сектантството

17 септември 2013 15:02, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит ик. Кирил Дидов - духовен надзорник на Софийска епархия, в качеството си на представител на Софийска св. митрополия, и д-р Десислава Панайотова - директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий" към едноименния столичен храм ще вземат участие в ШЕСТАТА МЕЖДУПРАВОСЛАВНА СРЕЩА НА ИНИЦИАТОРИТЕ НА МРЕЖАТА ЗА ПРОУЧВАНЕ НА НОВИ РЕЛИГИОЗНИ ДВИЖЕНИЯ И ГИБЕЛНИ КУЛТОВЕ на тема: “Практически пастирски, социални и юридически методи за противодействие на гибелните култове - сектите”. От страна на ЦРИК в проявата ще участва още и Бисер Божков - богослов и експертен сътрудник на центъра.

Форумът ще се проведе в Хаджидимовския манастир "Св. великомъченик Георги” от 19 до 22 септември 2013 г. при домакинството на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Натанаил. В Шестата среща ще се включат представители на поместни православни църкви и православни организации, занимаващи се с изследване и противодействие на сектантството.

Встъпителното слово на 19 септември ще произнесе митрополит Натанаил. Веднага след него за въведително слово ще бъде дадена думата на Карпасийски епископ Христофор (Кипърска православна църква).

На 20 септември с голям интерес се очакват докладите на Ираклийския и на цял Крит архиепископ Ириней (Гръцка православна църква), на Егарски епископ Порфирий (Сръбска православна църква), проф. Александър Дворкин (Русия), както и съобщенията на всички други участници - относно методите, чрез които се противостои на сектантството във всички представени на срещата държави.

На 22 септември завършекът на Междуправославната среща ще бъде увенчан с божествена св. Литургия.

 

Текст: Десислава Панайотова

 

 

« предишна новинаследваща новина »