ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Седмица на православната книга – ден втори

25 септември 2013 11:25, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Част от снимките от фотоизложбата „Светогорски картини”

Вторият ден на Седмицата на православната книга започна с откриването на фотоизложба „Светогорски картини” във фоайето пред зала „Пленарна” на Община Варна. Снимките са от пътуването на група общественици, ученици и работещи в ДПЦ „Св. архангел Михаил”, които пътуваха за поклонение до Света гора, осъществено по споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска св. митрополия и Община Варна. Сътрудничеството между Църквата и общинските структури съществува от години във Варна и е първото по рода си за България.

Вечерта продължи с лекцията на тема „Значението на православната антропология за православното образование” от прот. доц. Вадим Леонов. Той подчерта, че е нужно в различните области на обучението ни да има и различен подход.

Добре е в дисциплините – точните и безличните – да се ползва един начин на преподаване. Там, където обаче науката засяга човека, е редно подходът да е съвсем друг - обърнат към човека. Темата беше много интересна и провокира множество въпроси. Отец Вадим отговори изчерпателно и точно.

За аудиторията беше интересен и прожектираният руски документален филм „Чудото на вярата”, на филмово студио „Интересное кино”, с автор Анастасий Дадико.

Интересът към книгите отново беше голям. А желаещите да чуят и прочетат повече неща, ще присъстват и на следващия – трети ден на Седмицата на православнат книга във Варна.

 

 

 

Текст и снимки: Мария Стойкова

 

 

Снимки

Част от снимките от фотоизложбата „Светогорски картини”Част от снимките от фотоизложбата „Светогорски картини”Част от снимките от фотоизложбата „Светогорски картини”Част от снимките от фотоизложбата „Светогорски картини”Част от снимките от фотоизложбата „Светогорски картини”Протойерей Василий ШаганПрот. доц. Вадим Леонов от Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университетПрот. доц. Вадим Леонов от Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университетПрот. доц. Вадим Леонов от Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университетПрот. доц. Вадим Леонов от Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университет
« предишна новинаследваща новина »