ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Откриване на новата учебна година в църковното училище за деца при храм "Св. Три светители", Шумен

29 септември 2013 20:34, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Откриване на новата учебна година в неделното училище за деца при храм "Св. Три светители", Шумен

На 29 септември беше отслужен тържествен водосвет от свещеник Васил Василев по повод откриването на новата учебна година в неделното училище за деца при храм "Св. Три светители", гр. Шумен. Присъстваха множество деца, родители и християни от неделното училище за възрастни. В словото си след водосвета свещеникът каза: "Добре е, че имаме при храма неделно училище за деца, където се преподават истините на вярата на най-чистите по сърце: децата - бъдещето на Църквата и държавата. Да е успешна и плодотворна учебната година и да расте броят на учениците в неделното училище" - пожела отец Васил в заключение на словото си.

Първият открит урок, на който присъстваха и родителите, беше върху евангелското четиво (Лука. 6:31-36): "Но вие обичайте враговете си, и правете добро... и ще ви бъде наградата голяма, и ще бъдете синове на Всевишния..." (Лука. 6:35).

Неделните занимания се посещават от около 20 деца на възраст от 6 до 16 г. от различни шуменски училища и детски градини. Децата се занимават с църковни песнопения и разкази, а също и с практически занятия, като рисуване на икони, което облагородява душите им. Забавачката работи от 10 до 11 ч. всяка неделя. Заниманията са безплатни и се провеждат в сградата на Неделното училище при храма.

Децата, които го посещават, са добри ученици и съвестно изпълняват своя дълг към обществото, в което живеят.

За записване и контакти: тел. 054/ 830-570

Храм "Св. Три светители"

ул. "Св. Климент Охридски" 2

гр. Шумен 9700

НА МНОГАЯ И БЛАГАЯ ЛЕТА!

Свещ. Васил Василев

 

 

Снимки

Откриване на новата учебна година в неделното училище за деца при храм "Св. Три светители", ШуменОткриване на новата учебна година в неделното училище за деца при храм "Св. Три светители", Шумен
« предишна новинаследваща новина »