ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храм „Св. Димитър Солунски” в с. Дряновец

30 септември 2013 10:26, Русенска митрополия
Обновление на храма в с. Дряновец

На 28 септември с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, временно управляващ Русенска епархия, архим. д-р Виктор (Мутафов) извърши обновление след основен ремонт на храм „Св. Димитър Солунски” в с. Дряновец, община Бяла. На високопреподобния архимандрит съслужиха свещ. Серафим Атанасов, председател на храма, и протодякон Кирил Синев.

Основният ремонт на храма е извършен със средства, отпуснати от дирекция „Вероизповедания” към Министерския съвет (5000 лв.) и ПП ГЕРБ (3000 лв.).

Сред официалните гости на обновлението бяха председателят на ГЕРБ г-н Бойко Борисов, народните представители Пламен Нунев, Десислава Атанасова, Светлана Ангелова, кметът на с. Дряновец г-н Тихомир Йорданов, множество жители на селото, обитавано днес от 760 човека.

Архимандрит Виктор подари икона с образа на св. Димитър Солунски на г-н Борисов в знак на благодарност за неговата загриженост по възстановяването на български светини.

След обновлението на храма съставът за народна музика „Северняшка китка” изпълни концертна програма.

Представителите на Русенска митрополия посетиха също храм „Св. архангел Михаил” в с. Копривец и Копривецкия манастир „Св. Петка”, за да се запознаят с хода на строителните дейности в него, извършвани по европейски проект.

 

 

Снимки

Обновление на храма в с. ДряновецОбновление на храма в с. ДряновецОбновление на храма в с. ДряновецОбновление на храма в с. ДряновецГ-н Бойко Борисов в храмаГ-н Бойко Борисов в храмаОбновление на храма в с. ДряновецОбновление на храма в с. ДряновецСъставът за народна музика "Северняшка китка"Свещенослужителите взели участие в обновлението на храмаМлади русенци взели участие в ремонта на храмаОбновеният храмНови монашески килии в Копривецкия манастир
« предишна новинаследваща новина »