ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Външна беседа на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" в Пловдив

02 октомври 2013 09:40, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий", София

Днес, 02.10.2013 г. от 18,00 ч. в гр. Пловдив в старинния храм "Св. прмчца Параскева" ще се проведе поредното представяне на книгата "Опасността за обществото от окултните практики в съвременния свят" (Университетско издателство, 2012).

Събитието се организира във връзка с честването на празника на свещеномъченик Киприян и света мъченица Иустина - покровители на християните срещу бесовски и магьоснически нападения.

Авторът на книгата - богословът Бисер Божков, сътрудник на Центъра за религиозни изследвания и консултации при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47), ще засегне важната тема за отрицателните последици и вредите за човека от досега с окултизма и с окултните формации. Г-н Божков, съгласно учението на Православната църква, ще набележи и методите за предпазване и лечение от влиянието на окултните практики.

За беседата:

ВХОД СВОБОДЕН

~~~

ЦРИК “Св. св. Кирил и Методий”, под ръководството на ик. Александър Георгиев - предстоятел на едноименния столичен храм, е създаден с превенционна и просветителска цел - да предпазва членовете на БПЦ и цялото ни общество от еретически и иноверски заблуди, да предоставя информация и да дава безплатни консултации на отделни личности, семейства, организации, институции, на епархиите на БПЦ и на другите Поместни православни църкви, които се интересуват или са пострадали от разрушителната дейност на различни религиозни или псведорелигиозни общности. ЦРИК също така се грижи за духовно-просветната работа при храм "Св. св. Кирил и Методий" и за приобщаването на хората към духовните ценности на Православието.

 

Текст: ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий"

 

 

« предишна новинаследваща новина »