ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Начало на църковната година - 1 септември

01 септември 2009 11:35, Сливенска митрополия
Църквата е построена през 1938 година

1 септември е начало на църковната нова година. На този ден Църквата чества и паметта на Св. Симеон Стълпник. За да отбележи началото на църковната година Негово Високопреосвещенство Митрополит Иоаникий отслужи света Литургия в с. Черни връх, Бургаска духовна околия по повод храмовия празник на селото.

Село Черни връх е било изцяло турско село, но след Освобождението турците се изселват и на тяхно място идват българи – бежанци от Беломорска Тракия. Църквата е построена през 1938 година. По време на св. Литургия Митрополитът отличи с офикия „ПРОТОИЕРЕЙ” енорийския свещеник Емилиян Михайлов от гр. Бургас.

В края на службата бе отслужен водосвет за здраве и успехи през Новата църковна година.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

1 септември е начало на църковната нова годинаСвета Литургия в с. Черни връхПо време на св. Литургия Митрополитът отличи с офикия „ПРОТОИЕРЕЙ” енорийския свещеник Емилиян Михайлов от гр. БургасСвета Литургия в с. Черни връх, Бургаска духовна околия по повод храмовия празник на селотоСвета Литургия в с. Черни връхВ края на службата бе отслужен водосвет за здраве и успехи през Новата  църковна година

Аудио

1 септември

« предишна новинаследваща новина »