ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ОТВОРЕНО ПИСМО с опровержения на несъстоятелни клевети срещу светогорския ни манастир "Св. Георги Зограф"

22 октомври 2013 11:15, д-р Десислава Панайотова
Зографски манастир "Св. Георги" - Св. Гора Атон

В страницата в Официалния сайт на БПЦ-БП, която е посветена на задграничната ни светиня манастира "Св. Георги Зограф" на Св. Гора Атон

http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=zograf_diocese.xml

публикуваме ОТВОРЕНО ПИСМО, написано от първия епитроп на св. Атонска обител йеромонах Висарион с благословението на игумена на славянобългарския манастир схиархимандрит Амвросий.

Този материал със сигурност ще е полезен на всички наши читатели с историческите си бележки, практическите данни и удачните опровержения, които прави спрямо несъстоятелните клевети, насочени против нашия манастир на Св. Гора. Отвореното писмо е нужно и на всички поклонници, които са били или тепърва ще бъдат гости на нашата св. Зографска обител, за да имат те в сърцата си неотнимаемото съкровище на чистата молитва и непомрачената радост от пребиваването си там.

Бог да прощава на тези, които вместо по примера на светогорските ни монаси да се посветят на честния труд, любовта и молитвата, си позволяват да осъждат в сърцето си своите ближни и да хулят пред цялата общественост светата ни Църква.

Пресвета Троице, помагай на всички нас! Амин.

 

 

« предишна новинаследваща новина »