ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 27. 10. 2013 г. в Синодалния параклис ще бъде проведен КАНОНИЧЕСКИЯТ ИЗБОР на нов Западно- и Средноевропейски митрополит

26 октомври 2013 17:00, Българска Патриаршия

Днес, 26.10.2013 г., на свое извънредно заседание Св. Синод намери за редовен проведения на 20.10.2013 г. в гр. Берлин, Германия, епархийски избор на двамата кандидати за канонически митрополит на Западно- и Средноевропейска епархия - съответно Преосвещените Константийски епископ Антоний и Месемврийски епископ Иаков.

Св. Синод одобри преписката от състоялия се в Берлин епархийски избор, извършен под председателството на Високопреосвещения Великотърновски митрополит Григорий, наместник на овакантения Западно- и Средноевропейски епархийски престол.

СВ. СИНОД РЕШИ:

На 27. 10. 2013 г. (неделя) в Синодалния параклис „Св. Цар Борис“ ще бъдат отслужени: Утреня от 8,00 ч., и св. божествена Литургия от 9,00 ч. Св. Литургия ще бъде оглавена от началника на отдел "Богослужебен" при Св. Синод Негово Високопреподобие архим. Дионисий. Членовете на Св. Синод воглаве с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит ще участват молитвено в богослужението.

След това Св. Синод ще проведе каноническия избор за нов митрополит на овакантения Западно- и Средноевропейски митрополитски престол.

 

 

« предишна новинаследваща новина »