ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Грижа за малките

05 септември 2009 17:40, Ловчанска митрополия
С надежда за бъдещето

Неделното училище към Ловчанска митрополия навърши три години. По този повод в края на учебната година се организира благотворителна инициатива „Небе за всички”. Инициативата бе подкрепена от Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и Клуб на дейците на културата – Ловеч.

На събитието присъстващите станаха свидетели на изключително вълнуващи детски изпълнения и връчване на удостоверения на завършилите възпитаници на Неделното училище лично от Ловчанския митрополит Гавриил.

Благотворителната инициатива продължи и през месеците юли и август, като се даде възможност в нея да се включат и други граждани на Община Ловеч. Състоя се концерт, изложба-базар и други събития, от които се събраха средства, с които бе осигурено летуването на всички деца в неравностойно положение, настанени в институции в Ловеч. В края на месец август децата летуваха за осем дни в Етрополския и Зелинския манастири. Женското дружество „Благодетел” също се включи в инициативата, като закупи част от необходимите за летуването продукти.

Радостта в очите на децата, ползата за техните души от престоя им в двата манастира, както и събраната сума от инициативата „Небе за всички”, над 800 лв., ни напомнят, че щедростта и грижата за децата винаги са имали и ще имат място в сърцата и делата на ловчанлии.

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

По пътя към щастиетоЗа децата с любовГорда Стара планинаУ дома

Аудио

Малките

« предишна новинаследваща новина »