ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молитва за упокоение душите на трагично загиналите наши сънародници в Охридското езеро

05 септември 2009 19:06, Българска Патриаршия
х. "Св. Александър Невски"

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, утре по време на отслужването на светата Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” и в столичната митрополитската катедрала „Св. Неделя” ще бъде произнесена заупокойна ектения за упокоение душите на загиналите при злополуката в Охридското езеро наши сънародници.

Литургията в патриаршеската катедрала утре ще бъде оглавена от преосвещения Стобийски епископ Наум, главен секретар на Светия Синод. Богослужението в храм „Св. Неделя” ще оглави преосвещеният Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит.

По последни данни 15 българи са намерили смъртта си във водите на Охридското езеро при потъването на туристически кораб „Илинден”. Те са от селищата: Антон, Златица, Пирдоп и Челопеч.

В Ловчанска епархия, в пределите на която попадат тези селища, също по време на св. Литургия ще бъдат отправени моления за упокоение душите на загиналите.

Корабът, който е пътувал за манастира "Свети Наум", е потънал днес около 11 часа на 200-300 метра навътре в езерото близо до къмпинга Елешец. По неофициална информация на борда на кораба е имало група от около 50 туристи от България.

Изказваме съболезнования на пострадалите и на техните близки, и отправяме молитва към Бога да прости душите на загиналите и да ги упокои в селенията на праведните!

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Аудио

Охридското езеро

« предишна новинаследваща новина »