ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Днес, 7 септември, в ПКСХП "Св. Александър Невски" бе отслужен трисагий за починалите край Охрид наши сънародници

07 септември 2009 12:39, Българска Патриаршия
Църквата се моли за душите на своите починали чеда

Днес - 7 септември, ден на национален траур, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” от 10.30 ч. бе отслужен трисагий за загиналите на 5 септември в Охридското езеро наши сънародници.

Службата бе оглавена от преосвещените епископи Стобийски Наум, главен секретар на Светия Синод, и Знеполски Йоан, викарий на Софийския митрополит. В трисагия взеха участие и свещенослужители от столицата и Софийска епархия и православни християни. Всички заедно се помолиха на Бога да упокои душите на починалите и да укрепи техните близки в това голямо изпитание.

Преосвещеният Знеполски епископ Йоан подчерта в словото си, че трябва непрестанно да бдим върху чистотата на живота си, за да не ни свари смъртта неподготвени. Той обеща на близките на починалите, че Църквата винаги ще споменава в молитвите си представилите се в Господа на 5 септември и че никога не ще ги забрави. Еп. Йоан призова Бога да прости волните им и неволни прегрешения и да ги приеме "в селенията на праведните".

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Трисагий - 7 септември 2009 г.Трисагий - 7 септември 2009 г.С молитва към Бога за починалитеСтобийски епископ Наум се моли за нашите починали сънароднициОбществото очаква да чуе гласа на ЦъркватаМолитвено слово на Знеполски епископ Йоан

Видео

Слово на Негово Високопреосвещенство Знеполски епископ Йоан в памет на починалите в Охридското езеро наши сънародници - 7 септември 2009 г., ПКСХП "Св. Александър Невски"

Аудио

7 септември

« предишна новинаследваща новина »