ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе православна книга за борбата срещу поднебесните духове на злобата

08 ноември 2013 11:21, д-р Десислава Панайотова
Новата книга на Дарин Алексиев

От днес на книжния пазар може да бъде намерена нова книга – „Православието срещу поднебесните духове на злобата”. Автор на изданието е преподавателят в Софийската духовна семинария Дарин Алексиев, а редактор е Сливенският митрополит Йоаникий.

„В живота на православния християнин често пъти се случва да не може точно да различи истинското добро от истинското зло. Понякога приема истинското добро за зло, а истинското зло – за добро. Тук е нужен духовен разум, духовно просветление, духовна насока, за да се достигне вечното спасение”, се казва в предговора, написан от Негово Високопреосвещенство.

Книгата разсъждава над въпросите:

• защо Бог допуска злите сили и как те се борят срещу хората?

• какви магии съществуват?

• кои са съвременните им последователи?

• как да се предпазим от бесовско въздействие?

Специално място е отделено на разликите между лудостта, произтичаща от разстройство в тялото, и тази с бесовски произход, както и на бесноватостта и обсебеността.

Към съвременните видове магьосничество са причислени астрологията, хиромантията, баенето, духовното природолечение и знахарството.

Разгледан е и съвременният окултизъм, основан на източни религиозно-философски учения, като йога, езотеризъм, теософия и пр.

„В тази книга авторът е вложил православния мироглед за духовните опасности и изкушения в съвременния свят. Съдържанието е богато, примерите са затрогващи, поуката – голяма. Изданието е насочено към широк кръг читатели за духовно предпазване и нравствено извисяване”, се казва още в предговора от дядо Йоаникий.

Книгата е завършена в деня, когато Православната църква отбелязва паметта на светите Киприан и Иустина.

~~~

Радваме се в Официалния сайт на БПЦ-БП да анонсираме излизането на книгата на г-н Дарин Алексиев в деня, когато светата ни Църква почита Събора на св. архангел Михаил - всички небесни ангелски войнства, които като верни Божии служители ни помагат в борбата срещу греха и срещу нападенията на поднебесните духове на злобата. Поздравяваме автора и по случай днешния пресветъл празник благопожелаваме на всички читатели неизменна ангелска подкрепа за духовен напредък в очистването на сърцата и в подвига на православния живот!

Текст на анонса: Албена Алексиева
Текст на поздравлението: Десислава Панайотова, Главен редактор на Официалния сайт на БПЦ-БП

 

 

« предишна новинаследваща новина »