ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинският митрополит Дометиан ще отбележи своята 80-годишнина и 25 години митрополитско служение във Видин

08 ноември 2013 15:35, Видинска митрополия
Митрополит Дометиан

На 9 и 10 ноември във Видин ще се проведе тържество по случай отбелязването на 80-годишния юбилей и 25 години митрополитско служение на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

По този повод на 9 ноември във Видин ще пристигне Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, както и членовете на Светия Синод.

Програмата по тържественото отбелязване на годишнините на митрополит Дометиан ще започне в 17 ч. с вечерна служба в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“, на която ще присъства Българският патриарх Неофит.

На 10 ноември от 9,30 ч. в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“ ще бъде отслужена тържествена света Литургия от Негово Светейшество патриарх Неофит и членовете на Светия Синод.

Приканват се всички благочестиви християни и граждани на Видин и гостите да вземат молитвено участие в тържеството на Видинската епархийска църква и да почетем всички заедно достойните годишнини на Видинския митрополит Дометиан.

(Б.а. - Двете годишнини трябваше да бъдат отбелязани тържествено през 2012 г., но поради блажената кончина на патриарх Максим те бяха отложени за 2013 г., когато се навършват 81 години от рождението на митрополит Дометиан и 26 години митрополитско служение.)

 

 

« предишна новинаследваща новина »