ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" ще проведе беседа с ученици и техните родители с цел предпазване от сектантството

15 ноември 2013 14:19, Софийска митрополия
Руски културно-информационен център в София

На 16 ноември 2013 г. в Руския културно-информационен център в столицата д-р Десислава Панайотова ще проведе беседа с демонстрация за ученици и техните родители на тема: "УЛИЧНАТА ПРОПАГАНДА НА СЕКТИТЕ ЗА ПРИМАМВАНЕ НА ПОСЛЕДОВАТЕЛИ".

Беседата ще се състои по покана на православното църковно училище при Руския храм в София "Св. Николай Мирликийски Чудотворец". Д-р Десислава Панайотова ще гостува на учениците-гимназисти и тяхната преподавателка г-жа Нина Живкова с благословението на Негово Високоблагоговейнство иконом Александър Георгиев, председател на храм "Св. св. Кирил и Методий". При него работи Центърът за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий", специализиран в превенционната и просветна работа за противодействие на сектантството.

Родителите на учениците също са изявили желание да се включат в беседата, тъй като намират нейната тема за особено актуална и полезна за тях и техните деца.

По време на беседата ще бъдат разгледани някои от прийомите, които сектите използват за привличане на последователи - влизането на сектантски активисти в личен контакт с младите хора на улицата, раздаването на материали на обществени места, формата и съдържанието на сектантските листовки, брошури, обяви и плакати като подвеждащо средство за сектантска пропаганда. Ще бъде акцентирано и върху някои от начините за предпазване на подрастващите от увличане в лъжеученията и практиките на сектите.

 

 

« предишна новинаследваща новина »