ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество патриарх Неофит пристигна в Неврокопска епархия

18 ноември 2013 21:32, Весела Игнатова
Всенощно бдение в гр. Гоце Делчев

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отпътува днес за Неврокопска епархия и пристигна тази вечер в гр. Гоце Делчев, за да вземе участие в заупокойните последования - опело и погребение на новопреставления Неврокопски митрополит Натанаил, които ще бъдат отслужени утре, 19 ноември, в храм "Успение Богородично" в града.

Българският патриарх, придружен от Негово Високопреосвещенство на САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф, Техни Преосвещенства Стобийски еп. Наум, Знеполски еп. Йоан и Тивериополски еп. Тихон, и столични духовници бе посрещнат в епархийския център от избрания за наместник на овдовелия Неврокопски епархийски престол - Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан и викария - Мелнишки еп. Серафим.

Негово Светейшество бе радушно посрещнат от Браницки еп. Григорий, игумен на Троянския манастир, който като духовно чадо на блаженопочиналия митрополит активно участва в организацията по погребението на духовния си старец, и от неврокопски свещеници и митрополитски служители.

За да съпроводят в последния му земен път и за да почетат митрополит Натанаил днес в града пристигнаха монаси от Зографския манастир, водени от игумена схиархимандрит Амвросий, духовници от Гърция, Кипър и Македония, софийски семинаристи, както и миряни от цяла България.

Тази вечер ще бъде отслужено всенощно бдение, което започна в 21,00 ч. и ще продължи през цялата нощ.

Утре от 9,00 ч. ще бъде отслужена заупокойна света Литургия, оглавена от Видинския митрополит Дометиан, след което ще се извърши опело и погребение на приснопаметния митрополит Натанаил, предстоявани от Негово Светейшество патриарх Неофит.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Всенощно бдение в гр. Гоце ДелчевВсенощно бдение в гр. Гоце ДелчевВсенощно бдение в гр. Гоце ДелчевВсенощно бдение в гр. Гоце ДелчевВсенощно бдение в гр. Гоце ДелчевНа САЩ, Канада и Австралия митрополит ЙосифНа САЩ, Канада и Австралия митрополит ЙосифВсенощно бдение в гр. Гоце ДелчевВсенощно бдение в гр. Гоце ДелчевВсенощно бдение в гр. Гоце ДелчевВсенощно бдение в гр. Гоце ДелчевВсенощно бдение в гр. Гоце Делчев
« предишна новинаследваща новина »