ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Покана за Деня на християнското семейство и православната младеж – Въведение Богородично 21 ноември

19 ноември 2013 12:11, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Покана за Деня на християнското семейство и православната младеж – Въведение Богородично – 21 ноември

Варненска и Великопреславска св. митрополия с благословението на Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий, наместник на овдовелия Варненски и Великопреславски престол, със съдействието на Община Варна и при участието на оркестъра на Военно-морските сили, организира празнично шествие в подкрепа на християнското семейство на 21 ноември - Въведение Богородично – Ден на Християнското семейство.

~~~

Църквата във Варна и Община Варна като осъзнават кризата в семейството, която засяга както брака, така и възпитанието на децата, се обединяват, за да проявят своето разбиране, че семейството е последната крепост на нашето общество, намиращо се днес в голяма опасност. Християнското семейство, което до скоро се приемаше за даденост и безспорна ценност, днес е подложено на атака в цяла Европа. Църквата и Общината като традиционни институции, носители на изначалните ценности в нашето общество, призовават всички, които споделят тези ценности, да се включат в празничното шествие.

В празничното шествие ще участва оркестърът на Военно морските сили, танцова шокола "Колеви", детско-юношеска школа „Орфеони”, Общинският детски комплекс и следните училища: VII СОУ „Найден Геров”, СОУ „Св. Климент Охридски”, VIII СОУ „А. С. Пушкин”, ОУ „Черноризец Храбър”, ОУ „Пенчо Славейков”, ОУ „Антон Страшимиров”, СОУ „Елин Пелин”, Читалище „Отец Паисий”.

Шествието ще бъде водено от кмета на Община Варна г-н Иван Портних, духовници и други видни общественици.

Призоваваме всички, които искат да заявят своята лична и гражданска позиция, да се включат в програмата на празника и в шествието.

~~~

Програма за шествието в Деня на християнското семейство и православната младеж вижте тук> http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=124698

 

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »