ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първа копка за градеж на храм в с. Васил Левски, област Търговище

10 септември 2009 17:41, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Освещаване на водата

На 8 септември 2009 г., Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил, въпреки задълженията си като домакин на Седмицата на православната книга, откликна на желанието на християните от с. Васил Левски, област Търговище, да имат нов храм.

С тържествен водосвет той освети терена и положи основен камък за градежа на храм „Рождество Богородично”. Проливният дъжд не попречи на празника да дойдат много хора, а Негово Високопреосвещенство разведри обстановката. По време на освещаването владиката поиска олио, защото бяха приготвили само вино. Една жена му подаде стъклена бутилка от оливерника. Той се усмихна и каза: „Това е оцет, донесете ми олио. Владика не можете да излъжете!”

Планът на новия храм е направен безвъзмездно от архитект Вичка Стоянова, изпълнението на строежа ще осъществи фирмата на г-н Светлин Стоев, а зограф на храма ще бъде г-жа Татяна Трендафилова.

При полагането на основният камък на новия храм присъства и кметът на с. Васил Левски г-н Кольо Кръстев.

Снимки Борислав Стоев
Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

„Това е оцет, донесете ми олио. Владика не можете да излъжете!”Освещаване на теренаПърва копкаПърва копкаПърва копкаОсвещаване Обновление на курбанаЗа спомен

Аудио

нов храм

« предишна новинаследваща новина »