ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Кръгла маса на тема „Семейството, образованието и християнските ценности” се проведе в Ловеч

20 ноември 2013 19:30, Ловчанска митрополия
Кръгла маса се проведе в Ловеч

В навечерието на светлия Богородичен празник Въведение на св. Богородица в храма в Ловеч се проведе кръгла маса на тема „Семейството, образованието и християнските ценности”. Срещата бе инициирана от Ловчанска св. митрополия в лицето на Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил, като символичен домакин бе Община Ловеч.

Кръглата маса бе открита със слово на митрополит Гавриил, в което бе акцентирано върху въпиющата нужда от вероучение в учебната програма на българските училища, като един от начините за противодействие срещу видимия упадък на моралните ценности на съвременното българско общество (цялото слово можете да прочетете тук> http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=124892.

Доклад произнесе проф. д-р Емилия Василева от СУ „Св. Климент Охридски”, в който отчете, че България в момента се намира в един особен период на „разруха на етичното и социалното пространство”, в което всички ние живеем и определи православното възпитание като „сърцевиден източник на нравствеността”. Проф. Емилия Василева каза, че всяко дете съдържа усет към доброто у себе си, който по рождение се дава като дар от Бога, необходимо е това естествено предразположение към вършене на добро да се запази на всяка цена.

Доклади, изказвания и презентации изнесоха още ставроф. свещеноик. Захари Дечев, свещеноик. Любомир Казашки, директори и учители на ловешки, троянски и луковитски училища.

В обобщение се стигна до всеобщия извод за изключителната полезност на религиозното ограмотяване и възпитание за духовното и нравствено здраве на българските ученици.

На срещата присъстваха областният управител на област Ловеч г-н Милко Недялков, кметът на община Ловеч г-н Минко Казанджиев, главен експерт в МОН г-н Коста Костов и др.

 

 

Снимки

Кръгла маса се проведе в ЛовечКръгла маса се проведе в ЛовечКръгла маса се проведе в ЛовечКръгла маса се проведе в ЛовечКръгла маса се проведе в ЛовечКръгла маса се проведе в ЛовечКръгла маса се проведе в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »