ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

9 дни от кончината на блаженопочиналия и приснопаметен Неврокопски митрополит Натанаил

24 ноември 2013 21:23, Неврокопска митрополия
Панихида за 9-ия ден от кончината на митрополит Натанаил

На 24 ноември т.г. се изпълниха девет дни от кончината на блаженопочиналия и приснопаметен наш митрополит Натанаил. В благоевградския храм "Въведение Богородично" Негово Преосвещенство Карпасийски епископ Христофор и Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Серафим заедно с благоевградски свещеници отслужиха божествена св. Литургия, след която и панихида за 9-ия ден от кончината на упокоилия се в Господа Неврокопски митрополит Натанаил. На богослужението и панихидата присъстваха и близките на упокоилия се дядо владика.

Службата бе съпроводена от песнопенията на митрополитския хор "Неофит Рилски", с ръководител протопсалт г-н Йоанис Папахронис, който все повече увеличава броя на хористите си от градовете на епархията. За упокоение душата на многообичания дядо Натанаил се помолиха и много миряни и деца от църковното училище при храма.

Вече 9 дни в интернет-пространството не спират да се споделят снимки, мисли и спомени за дядо Натанаил от негови духовни чеда и от миряни, които се радваха да се докоснат до монашеската му мъдрост. Споделят и хора, които го познаваха, и множеството вече пораснали деца, участвали в летните детски лагери, провеждани 19 години в Хаджидимовския манастир.

Негово Високопреосвещенство ще остане завинаги в сърцата и спомените на хилядите хора, които го познаваха. Бог да упокои и всели в селенията на праведните душата на блаженопочиналия и приснопаметен наш отец, новопреставления Неврокопски митрополит Натанаил! Амин!

Текст и снимки: Православен информационен център - гр. Благоевград

 

 

Снимки

Панихида за 9-ия ден от кончината на митрополит НатанаилМитрополитският хорКарпасийски епископ Христофор и Мелнишки епископ СерафимКарпасийски епископ Христофор и Мелнишки епископ СерафимПанихида за 9-ия ден от кончината на митрополит НатанаилИк. Андон Шавулев - предстоятел на катедралния храм "Въведение Богородично" в Благоевград
« предишна новинаследваща новина »