ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благословение за Доростолска епархия по повод празника на Силистра

12 септември 2009 11:27, Доростолска митрополия
Катедрален храм "Св. св. ап. Петър и Павел" - Силистра

Споделената радост се удвоява, казва народната мъдрост.

Днес, 12 септември от 11 часа, на площад „Свобода” в гр. Силистра ще бъдат посрещнати копия на светите икони от Украйна наричани: Пресвета Богородица-Услыишителница, Тихвенска, Ефеска. За поклонение в престолния град на Доростолска епархия пристигат и свети мощи на мъченици, които с литийно шествие ще бъдат пренесени в катедралния храм “Св. св. ап. Петър и Павел” и ще останат за поклонение до 17 септември в града.

Нашата радост, сега е удвоена с посещението на духовници, монаси и монахини от православна Украйна и Румъния, които идват в Силистра по повод празника на града “Св. Кръст Господен – Кръстовден”, който е на 14 септември. Почитаемите гости носят благословени копия на чудотворни икони на св. Богородица и ковчежета със свети мощи на мъченици и светци за вярата Христова.

В тоя тържествен ден за жителите на Силистра и цялата Доростолска епархия с благословение на Негово Светейшество Българския патриарх Максим и на Синодалните архиереи благочестивият народ на богодаруваната ни епархия ще бъде озарен и от Троянската чудотворна икона св. Богородица-Троеручица.

Голяма е радостта ни и с дълбок поклон пред донесените светини ни е приятно да я споделим с всички, които ценят духовните светини.

Божията благословия да бъде над тях по силата на тяхната вяра, за да изживеят честити мигове.

Желаем и майчината любов на св. Богородица да ги озари и възрадва, застанали молитвено пред нейния чудотворен образ. Светлината на свещите да светне в техните сърца и ги стопли и ощастливи!

На многая лета!

Честит да бъде празника на всички граждани на Силистра.

Амин!

Доростолски митрополит Иларион

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Аудио

Силистра

« предишна новинаследваща новина »