ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в столичния жк "Люлин"

26 ноември 2013 21:29, Софийска митрополия
Храмов празник в столичния квартал "Люлин"

На празника на св. Климент Охридски бе отслужена архиерейска света Литургия в едноименния храм в жк "Люлин". С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит тя бе предстоявана от Знеполския епископ Йоан – викарий на Софийския митрополит. В съслужение участваха архимандрит Теофан, ставр. иконом Ангел Янъков, председател на храм “Св. Климент Охридски”, свещеник Климент Тупаров от храмовото духовенство, протойерей Кирил Попов, свещ. Росен Андонов и дяконите Иван Петков и Васил Танев.

„Днес пред нашия взор се разкрива делото на св. Климент, което име носи и нашият Софийски университет, както и Богословският ни факултет” – каза в проповедта си Знеполският епископ Йоан и съобщи, че днес Богословският факултет чества 90 години от своето създаване и се награждават с най-почетната титла на Българската православна църква – орден „Св. Климент Охридски” - проф. д-р Георги Попов и доц. д-р Александър Омарчевски, декан на Богословския факултет.

Знеполският епископ поздрави отец Климент с именния му ден, а също и всички присъстващи - с празника.

От името на духовенството и миряните предстоятелят на храма благодари на епископ Йоан за приетата покана да отслужи празничната св. Литургия, а също така и за грижите за духовенството и енорията при храма и подари на владиката красив букет цветя.

Празничното богослужение завърши с многолетствие и епископ Йоан благослови богомолния народ.

 

Текст: Цветанка Мянкова
Снимки: Милена Мянкова

 

 

Снимки

Храмов празник в столичния квартал "Люлин"Храмов празник в столичния квартал "Люлин"Храмов празник в столичния квартал "Люлин"Храмов празник в столичния квартал "Люлин"Храмов празник в столичния квартал "Люлин"Храмов празник в столичния квартал "Люлин"Приношения
« предишна новинаследваща новина »