ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Алманах за Антим Първи и ПМГ, гр. Видин

02 декември 2013 14:53, Видинска митрополия
Алманах за Антим Първи и ПМГ, гр. Видин

На 2 декември в залата на Видинската филхармония се проведе представяне на "Алманах" за живота, делото и служението на Антим Първи, както и моменти от живота на ПМГ „Екзарх Антим Първи“, гр. Видин.

Алманахът е дело на учителския колектив при Природоматематическата гимназия "Екзарх Антим I", осъществено и с подкрепата на вестник „Видин“.

След представянето на новата книга се проведе и Научно-възпоменателна сесия в памет на 125-ата годишнина от кончината на Антим Първи, озаглавена „125 години присъствие“.

Гости на събитието бяха проф. Андрей Пантев, възпитаник на гимназията, архимандрит Поликарп, г-н Георги Иванчев, бивш директор на гимназията, г-жа Лиляна Цанова, председател на училищното настоятелство на гимназията, както и учители, културни дейци, общественици и родители.

След приветствените думи от г-жа Румяна Петрова, директор на училището, поздрав към публиката поднесоха архимандрит Поликарп, проф. Пантев, г-н Георги Иванчев и г-жа Лиляна Цанова.

Събитието бе почетено и от г-жа Марийка Василева, началник на РИО-Видин, която поздрави присъстващите и поднесе грамота и награда за достойно представяне в училищни първенства.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »