ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Домът за сираци "Св. Николай" в с. Нови хан набира средства за предстоящата зима

09 декември 2013 11:03, Софийска митрополия
О. Иван от Нови хан с едно от дечицата на Дома "Св. Николай"

На Никулден, 6 декември, и тази година Домът за сираци "Св. Николай" в с. Нови хан отбеляза деня на своя небесен покровител с благодарност, че св. Николай Мирликийски Чудотворец продължи през цялата 2013 г. да ги милува и подкрепя.

През изминалото лято бе изграден нов филиал на Дома в с. Якимово, Видинска епархия. Там председателят йером. Йоан (отец Иван) осигури закупуването на домове и земя, където част от неговите чеда да се преселят и да заживеят в труд и взаимопомощ - по образеца на Дома на трудолюбието, създаден някога от великия руски подвижник св. праведeн Йоан Кронщадски.

В началото на настоящата зима в Нови хан и в Якимово, освен възрастните, живеят над 250 деца, които се нуждаят от дрехи, учебници, книжки, православни учебни пособия, медикаменти, играчки, осветление, отопление, топла вода и здравословна храна.

Затова се обръщаме към всички, които могат да помогнат на Дома "Св. Николай":

Според възможностите си, отделете своето дарение в полза на по-малките наши братя и сестри, които се сблъскват с повече трудности, отколкото самите ние.

БАНКОВА СМЕТКА: ДОМ ЗА СИРАЦИ "СВ. НИКОЛАЙ", с. Нови хан, п.код 2110, община Елин Пелин

Банка: УниКредит Булбанк, клон Елин Пелин

IBAN: BG72 UNCR 9660 1000 4116 00

BIC: UNCRBGSF

Който желае да се свърже директно с Дома и неговия председател о. Иван от Нови Хан, може да ползва следните данни за контакт:

Моб. тел. 0889 53 98 74 и 0886 85 29 50

Тел./Факс: 0725 / 66 295

Е-мейл: stnikolay@abv.bg

www.svetinikolai.org

 

Св. Николай Мирликийски Чудотворец, който по Божия благодат не престава да върши чудеса в нашия живот, защитникът на беззащитните, утешителят на онеправданите и закрилникът на всички, които жадуват за Бога и Неговата правда, да бъде наш помощник в делото на любовта, благочестието и взаимното спасение в Христа! Амин.

 

 

« предишна новинаследваща новина »