ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай откри с водосвет новата учебна година в ПДС "Св. св. Кирил и Методий"

16 септември 2009 00:27, Пловдивска митрополия
Празничен водосвет в ПДС "Св. св. Кирил и Методий" - 15. 09. 2009 г.

На 15 септември 2009 г. от 10.00 ч. бе открита новата учебна година в Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий”. Водосветът при откриването й беше извършен от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в съслужение с Плевенския митрополит Игнатий и Негово Преосвещенство Агатоникийски епископ Борис - игумен на Бачковския манастир, както и с ректора на семинарията протойерей Добромир Костов и със свещеници от град Пловдив. На духовното тържество присъстваха учителският колектив при духовното училище и родителите на първокурсниците.

Празника уважи и министър Божидар Димитров, който поздрави възпитаниците на Пловдивската духовна семинария по случай новата учебна година, като им пожела да следват пътя на Солунските братя, и да пазят „българската - православната вяра”. Министър Димитров подари на отец-ректора икона с лика на св. цар Борис-Михаил Покръстител.

След водосвета митрополит Николай освети учебния корпус и новите спални помещения, където през новата учебна година ще се обучават и живеят възпитаниците на Духовната семинария и бъдещите кадри на родната ни Църква.

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

Пловдивските семинаристи с вяра и любов към Бога, Църквата и отечествотоОсвещаване на новите класни стаи на ПДС  "Св. св. Кирил и Методий" Освещаване на новите класни стаи на ПДС "Св. св. Кирил и Методий" Новите и уютни спални на Пловдивската духовна семинарияПловдивската духовна семинарияПловдивската духовна семинарияПловдивската духовна семинарияПърви учебен ден в ПДСПърви учебен ден в ПДСПърви учебен ден в ПДСПърви учебен ден в ПДСПърви учебен ден в ПДСПърви учебен ден в ПДСПърви учебен ден в ПДСПърви учебен ден в ПДС

Аудио

ПДС

« предишна новинаследваща новина »