ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ИЗЯВЛЕНИЕ НА СВ. СИНОД НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА – БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ

12 декември 2013 12:35, Отдел "Връзки с обществеността"

По решение на Светия Синод от 12.12.2013 г., прот. № 42 – пълен състав, се обръщаме към парламентарно представените политически сили във връзка с внесен, изненадващо и несъгласувано със заинтересованите страни, нов Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията от Димитър Дъбов, Пламен Славов и Татяна Буруджиева.

Светият Синод вече изрази публично своята позиция в подкрепа на внесения от председателя на Народното събрание г-н Михаил Миков и група народни представители проект на изменения на закона (вж тук> http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=115789). Философията на сегашния нов Законопроект на трима народни представители противоречи напълно на подкрепения от Св. Синод проект на г-н Миков, подменя заложения в него смисъл и вместо да реши дългогодишни проблеми на вероизповеданията, заплашва да ги задълбочи и да създаде нови разделителни линии в обществото.

Българският патриарх и Светият Синод категорично се противопоставят на това и отправят учтива покана към председателя на Народното събрание г-н Михаил Миков за среща, на която да се обсъдят проблемите и конфликтите, които поражда законопроектът на народните представители Дъбов, Славов и Буруджиева.

 

 

« предишна новинаследваща новина »