ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РОЖДЕСТВЕНСКИ КОНЦЕРТ в столичния храм "Св. Параскева" на 18 декември

17 декември 2013 15:12, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

На 18 декември от 11,00 ч. в столичния храм „Св. Параскева” фондация „Дарби” съвместно с храмовото църковно настоятелство организира за шеста поредна година Коледно благотворително тържество. Концертът се организира под мотото „От деца за деца”.

Вече няколко години в тази инициатива взимат участие ученици от столични училища и детски градини, представители на бизнес кръгове и много други - познати и непознати, разбрали най-главното - коледният подарък е повече от дар, той е израз на любовта и грижата.

Събраните подаръци и дарения са предназначени за домовете за деца лишени от родителски грижи в с. Дрен, в гр. Ловеч – център за настаняване от семеен тип No3 и дома в гр. Луковит.

Фондация „Дарби” участва и в още една благородна инициатива. Съвместно с църковното настоятелство на храм „Св. Параскева” създадохме инициативен комитет за набиране на средства с цел обновяване на църквата. Според специалистите сумата, необходима за ремонта е 30 000 лв. В тази църква фондация „Дарби” провежда ежегодно от 2009 г. Детски фестивал за църковнославянски песнопения, подкрепен от Софийска митрополия, Министерството на образованието и науката, Столичната община и Министерството на културата.

Във фестивала участват ученици от София, страната и чужбина.

Храм „Св. Параскева” се превърна в наш дом на песента. С Ваша помощ бихме могли да превърнем храма в още по-желано и приятно място, а фестивала - в истински празник.

Обръщаме се към Вас с надеждата да се включите в нашите две инициативи и да присъствате на Рождественския концерт на 18.12.2013 г.

 

 

« предишна новинаследваща новина »