ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовници от Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" отслужиха водосвет в Столичния инспекторат на Министерството на образованието

18 септември 2009 10:21, СДС
Водосвет в Столичния инспекторат по образование

На 17 септември, деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и празника на столицата ни, с благословението на Негово Високопреподобие архимандрит Сергий, ректор на Софийската духовна семинария, и по покана на началника на Регионалния инспекторат по образование – София град към Министерството на образованието, младежта и науката г-жа Ваня Кастрева, свещеник Константин Цанков и йеродякон Исаак от Семинарията отслужиха водосвет в сградата на инспектората за успешна нова учебна година.

Започването на учебната година с водосвет в образователното ведомство стана традиция, благодарение на тесните контакти, през последните години, между Столичния инспекторат и Софийската духовна школа.

Радостен е фактът, че към Българската православна църква се обръщат все повече държавни институции, за да получат Божието благословение при реализацията на своите начинания и общественополезни дела.

Текст: Мария Братинова
Снимки: Ангел Вангелов
Озвучаване: Борислав Трифонов

 

 

Снимки

Водосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образование

Аудио

София

« предишна новинаследваща новина »