ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 22. 12. 2013 г. в Синодалния параклис ще бъде проведен КАНОНИЧЕСКИЯТ ИЗБОР на нов Варненски и Великопреславски митрополит

21 декември 2013 14:42, Българска Патриаршия

Днес, 21.12.2013 г., на своето заседание Св. Синод намери за редовен проведения на 15.12.2013 г. в гр. Варна епархийски избор на двамата кандидати за канонически митрополит на Варненска и Великопреславска епархия - съответно Преосвещените Знеполски епископ Йоан и Мелнишки епископ Серафим.

Св. Синод одобри преписката от състоялия се във Варна епархийски избор, извършен под председателството на Високопреосвещения Доростолски митрополит Амвросий, наместник на овдовелия Варненски и Великопреславски епархийски престол.

СВ. СИНОД РЕШИ:

На 22. 12. 2013 г. (Неделя пред Рождество Христово) в Синодалния параклис „Св. Цар Борис“ ще бъдат отслужени: Утреня от 8,00 ч., и св. божествена Литургия от 8,30 ч. Св. Литургия ще бъде отслужена от и.д. протосингел на Софийска св. митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов.

Членовете на Св. Синод воглаве с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит ще участват молитвено в богослужението.

След това Св. Синод ще проведе каноническия избор за нов митрополит на Варненска и Великопреславска епархия. Негово Светейшество патриарх Неофит ще обяви резултатите веднага след приключването на избора, а новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит и неговият подгласник ще се придвижат от патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" до сградата на Св. Синод, в чийто приемен салон ще бъде тържествено отбелязан новият митрополитски избор.

 

 

« предишна новинаследваща новина »