ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РОЖДЕСТВЕНСКИ БЛАГОСЛОВ от Видинския митрополит Дометиан

23 декември 2013 14:58, Видинска митрополия
Видински митр. ДОМЕТИАН

„Христос се ражда, славете Го;

Христос снизхожда от небесата,

Посрещнете Го!“ (Църковна песен)

 

Обични в Господа братя и сестри!

Светлото Рождество Христово е спасителен празник за целия човешки род. Църквата Христова отново ни благовести за неизтощимата Божия любов към всички нас, родените по цялата земна шир, изпращайки Своя Единороден Син, та всеки, който повярва в Него да не погине, а да има светлината на живота, верния път за духовно съвършенство и прозрение за истината, която ни прави свободни.

Витлеемската звезда отново ще озари земните простори, за да посочи скромната пещера, където се ражда Богомладенецът Христос! Отново Ангелите ще запеят в сърцата на всеки небесния химн от нощта на Спасителното Рождество: „Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение“ (Лука 2:14).

Това небесно благовестие стопля нашите души и сърца, вещаейки една върховна нужда на живота, мира и любовта между всички хора по света. Рождество Христово е величествен празник, който открива дверите на Нова ера на мира, справедливостта и зачитане на човешката личност и достойнство за цялото човечество на земята. Ето, това е Божията воля, към която трябва да се стремим и със свободната си воля да оделотворим, като човеци, за да отговорим на своето призвание – венец на Божието творение!

Спасителният празник на светлото Рождество Христово ни озарява с неизтощимата Божия любов към всеки един от нас и към целия човешки род, заради идването на Сина Божий – Спасителя на света – Княза на мира, път, истина и живот за лично усъвършенстване и всечовешко добруване.

Сладкогласният звън на църковните камбани ще ни поведе към храмовете, където да се поздравим един други с великия спасителен Празник на Христовото Рождество, с радост да възпяваме в сърцата си Господа – благодеевшему нам! Христовата светлина да просвещава човешкия разум с евангелските истини, вековно оплодили православната ни вероизповед и здрави народни традиции.

И тъй, братя и сестри, нека съпреживеем светлите Рождественски и Новогодишни празници в размисъл и добронамереност за свое лично, семейно и обществено добруване, за да се радваме на добро здраве, духовни радости и благословени успехи в добродетелното ни житейско и трудово поприще в бъдните дни и години.

На многая лета!

Честито Рождество Христово!!!

Щастлива Нова 2014 година!

С неизменна обич в Богомладенеца Христа,

+ ВИДИНСКИ МИТРОПОЛИТ ДОМЕТИАН

 

 

Снимки

Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан
« предишна новинаследваща новина »