ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РОЖДЕСТВЕНСКИ ВИДЕО-ПОЗДРАВ от Драгалевския манастир

25 декември 2013 10:23, Софийска митрополия
Драгалевски манастир

&feature=share&list=UUg71cuY0DlXtst7epPTef-A

 

"Избавление посла Господ людем своим!"

Избавление изпрати Господ на своите люде чрез Своя Единороден Син, Който се роди от Дева и стана човек, та да може тези, които Го приемат, да станат синове Божии.

Бог снижи Себе Си, приемайки немощта на човешката ни природа. Страда и прие кръстна смърт, за да възкръсне в третия ден и да отвори пътя на душите към небесното Царство на Любовта. Светите слова ни откриват, че който се кръсти в името на Отца, Сина и Св. Дух, се ражда в Бога. Но и Бог се ражда в яслите на онова сърце, което отглежда в себе си Любовта Христова - идва Господ и Си прави жилище в него.

Боже, дай ни сили да стигнем до "възрастта на мъж съвършен", който обича не по прищявките на сърцето си, а по завета на Спасителя: "Това е Моята заповед, да се любите един друг, както Аз ви възлюбих." А Ти, Господи, ни възлюби въпреки всичко и кой може като Теб?!

Ние си го пожелаваме, трудим се, насилваме да влезем в Царството небесно, но само Твоята благодат, Боже, дава в нас плодове и живот. Каниш ни да приемем Светите Дарове - Твоето Тяло и Твоята Кръв за вечен живот. Ето, идваме - събрани от улиците и пущинаците на човешките наши недъзи и немощи. Спасителю, изцери и спаси ни по силата на Твоята Любов!

Честито Рождество Христово!

БОГ СЕ РОДИ!

За много и благословени години!

 

 

« предишна новинаследваща новина »