ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Добре дошъл, високопреосвещени Владико!

25 декември 2013 18:01, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

На 23 декември във Варна беше посрещнат новият Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

С много обич, топлота и сълзи на радост хората очакваха своя архипастир. Той беше посрещнат в първото село от Варненска и Великопреславска епархия и целуна пръстта.

Митрополит Йоан в съслужение със свещеници от цялата страна отслужи трисагий на гроба на приснопаметния митрополит Кирил, след което се отправи към катедралния храм-паметник "Свето Успение Богородично" в гр. Варна.

А там с цветя, топла питка, омесена собственоръчно и изпечена в пещта на Духовно-просветния център при храм "Св. архангел Михаил", и много обич варненци очакваха Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан.

Архимандрит Дионисий го представи от името на Светия Синод и всички присъстващи минаха да поздравят митрополит Йоан и да изпросят неговата благословия.

На следващия ден - 24 декември - новият владика отслужи първата си Божествена света литургия и беше приветстван от кмета Иван Портних и дипломати.

Всички посрещнахме, както се изрази една жена, архипастира си, измолен с много молитви, с

ДОБРЕ ДОШЪЛ, ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО!

 

Фото и видеогалерия от посрещането на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан можете да видите в сайта на Варненска и Великопреславска митрополия:

http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_content&task=view&id=2017&Itemid=1

 

 

 

Снимки

Митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва за приснопаметния митрополит КирилПосрещане на високопреосвещения Варненски и Великопреславски митрополит Йоан
« предишна новинаследваща новина »