ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество Христово в катедралния храм "Св. Успение Богородично", гр. Варна

25 декември 2013 18:24, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

Твоето Рождество, Христе Боже наш, озари света със светлината на познанието. Защото в него онези, които служеха на звездите, от звездата се научиха да се покланят на Тебе, Слънцето на правдата.

С това тържествено песнопение започна празничният Рождественски период на светата Православна църква. С него наченаха и тържествените богослужби в богохранимата Варненска и Великопреславска епархия.

На 25 декември 2013 г. в катедралния храм-паметник „Св. Успение Богородично” Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи празнична св. Литургия по случай празника Рождество Христово, в съслужение със свещеници от храма.

На богослужението за здраве и благоденствие се помолиха областният управител на гр. Варна г-н Иван Великов, както и представители на местната власт и сдружения.

След светата служба митрополит Йоан прочете Рождественското послание към българския народ от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и поздрави народа с прекрасния християнски празник.

Празникът продължи с коктейл в сградата на митрополията, към който се включиха коледарите от ДПЦ „Св. архангел Михаил“, които поздравиха Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан и неговите гости с кратка фолклорна програма.

 

Фото и видеогалерия от празника можете да видите на сайта на Варненска и Великопреславска св. Митрополия:

http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_content&task=view&id=2022&Itemid=1

 

 

Снимки

Коледарският поздрав към митрополит Йоан и гостите му
« предишна новинаследваща новина »