ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Стефановден в гр. Търговище

27 декември 2013 21:05, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан в гр. Търговище

На 27 декември, когато Църквата чества паметта на свети първомъченик и архидякон Стефан, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи тържествена света Литургия в храм „Св. Йоан Рилски”, гр.Търговище.

Храмът посреща богомолците прекрасно украсен за Рождественските празници: с вечнозелено дърво, което напомня вечността на Бога и бедната ясла, в която се е родил по плът Неговият Син и наш Бог Иисус Христос.

В светата Литургия в съслужение с митрополит Йоан бяха ставроф. ик. Славчо Проданов - архиерейски наместник на гр. Търговище, свещ. Йордан Найденов - секретар на Варненска и Великопреславска света митрополия, както и свещеници от Търговище, Шумен и околията.

След светата Литургия Негово Високопреосвещенство поздрави присъстващите официални лица, миряните и именниците, сред които беше и дякон Стефан от катедралния храм „Св. Успение Богородично“, гр. Варна.

 

Още снимки и проповедта на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан можете да видите на страницата на Варненска и Великопреславска света митрополия: http://mitropolia-varna.org

 

 

Снимки

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан в гр. Търговище
« предишна новинаследваща новина »