ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска света Литургия в гр. Добрич

29 декември 2013 19:59, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан

На 29 декември 2013 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи празнична св. Литургия в храм „Св. Георги Победоносец“, гр. Добрич.

На днешния ден много християни от гр. Добрич посетиха неделната служба не само заради празника, но и за да почетат и видят своя нов кириарх.

Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан бе посрещнат от архиерейския наместник на гр. Добрич - иконом Иван Атанасов, председателя на храма - иконом Стоян Стоянов, свещ. Йордан Найденов – секретар на Варненска митрополия, и духовници от Варна, Шумен и околията.

След края на службата Негово Високопреосвещенство поздрави всички присъстващи, между които беше и г-жа Детелина Николова – кмет на гр. Добрич.

По нейна покана митрополит Йоан посети сградата на Общината. Там той бе посрещнат от представителната група на фолклорен ансамбъл „Добруджа“. След като благослови всички присъстващи, митрополитът се отправи към кабинета на г-жа Николова на чаша чай.

По програма бе организирана пресконференция, в която кириархът отговори на въпросите на медиите и сподели, че е винаги отворен както към тях, така и към проблемите на обикновените хора.

По-късно заедно с г-жа Николова посетиха приюта „Света Троица”, помещаващ се в едноименния храм. Митрополит Йоан се поклони пред мощите на архиепископ Лука Кримски, които се намират в олтара, и се отправи към социалната трапезария, където бе посрещнат с обреден хляб и сол от настанени там деца.

 

Снимки и видео можете да видите в сайта на Варненска и Великопреславска митрополия: http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_content&task=view&id=2026&Itemid=1

 

 

Снимки

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан
« предишна новинаследваща новина »