ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРИЗВАН СЪМ ДА ЖИВЕЯ СРЕД ВАС

03 януари 2014 12:16, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Среща с децата от единствения в България енорийски детски футболен отбор „Юнак – Аспарухово”

„Призван съм да живея сред вас. Срещите с хората дават резултати. Радвам се, че ме приемате с любов, на която трябва да отвърна. С чувство на отговорност и дълг ще направя всичко възможно нашият диалог да е плодотворен!” Това каза Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан пред ръководителите на всички общински и държавни институции от варненския район „Аспарухово” на 2 януари.

Домакин на срещата бе кметът на района г-н Йордан Николов, който посрещна в сградата на администрацията новоизбрания владика в първия работен ден от новата 2014 година. Единомислие в светската и духовната власт за разрешаване на житейските и други въпроси, за просперитета на района и на Варна - пожела на всички митрополит Йоан, подарявайки на кмета на района иконата „Свети жени мироносици”, които първи видели, че Христос е възкръснал.

Преди това Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи Божествена света литургия в храм ”Свети цар Борис І”, в кв. „Аспарухово”. Там митрополит Йоан се запозна и с момчетата от Православния център за духовно обгрижване на наркозависими „Свети мъченик Боян-Енравота”, като влезе при тях, разговаряха и подари на всеки един иконка на Иисус Христос. Лекуващите се в центъра от своя страна му подариха икона на свети Димитър, рисувана от тях.

Кириархът се срещна и с децата от единствения в България енорийски детски футболен отбор „Юнак – Аспарухово”. От тях той получи тениска с името на отбора. Посланието на владиката към децата бе да носят християнския дух у себе си. „Спортът за младите е нещо много хубаво“, добави митрополит Йоан.

Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан отдели специално внимание на фолклорния състав на аспаруховските баби, които му поднесоха пита и сол и изпяха патриотична песен.

На Богоявление (Йордановден) Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отново ще бъде в „Аспарухово” – в 13,30 часа той ще хвърли кръста в морето от борда на кораб „Академик”. Стана ясно, че във варненския квартал „Аспарухово” ще се строи и втори православен храм.

~*~

Още снимки можете да видите на сайта на храм ”Свети цар Борис І” в кв. „Аспарухово”: http://www.sveticarboris.net/index.php?option=com_content&view=article&id=735%3A2014-01-02-18-53-59&catid=39%3Aposledni-novini&Itemid=53

Видео от посещението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан можете да видите тук:

&feature=share

http://btvnews.bg/video/video/news/mitropolit-ioan-zapochna-obikolka-na-hramovete-vav-varna.html

 

 

 

 

 

Снимки

С кмета на р-н "Аспарухово"  г-н Йордан НиколовСреща в кметството
« предишна новинаследваща новина »