ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Събор на св. Йоан Кръстител и Предтеча Господен в с. Калипетрово

07 януари 2014 11:25, Доростолска митрополия
Събор на св. Йоан Кръстител

Днес, когато светата ни Църква отбелязва празника на св. Йоан Кръстител, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий отслужи Божествена света Литургия в храм ”Св. Димитър Солунски” - с. Калипетрово.

С благословението на митрополит Амвросий начеването на светата Литургия бе дадено от протосингела на епархията и предстоятел на храма ставроф. ик. Добри Чаков. В съслужението участва и йером. Емилиан – секретар на Доростолска св. Митрополия.

След литургията митрополит Амвросий поздрави всички с празника и особено именниците. Поздрави лично и г-жа презвитерата Иванка Иванова, като й благопожела здраве и дългоденствие и както досега, така и занапред да дава добър пример на жителите на това прекрасно добруджанско село, запазило традициите на своите прадеди от време оно.

След поздравлението предстоятелят на храма лично благодари на своя архиерей и му пожела дълги години да води своето паство по стъпките Христови.

За много години на всички именници!

 

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Събор на св. Йоан КръстителСъбор на св. Йоан КръстителСъбор на св. Йоан КръстителСъбор на св. Йоан КръстителСъбор на св. Йоан КръстителСъбор на св. Йоан КръстителСъбор на св. Йоан Кръстител
« предишна новинаследваща новина »