ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

16-а рота от състава на БА тържествено бе изпратена за участие в операция на НАТО в Афганистан

08 януари 2014 11:06, Сливенска митрополия
16-а рота от състава на БА бе изпратена за участие в операция на НАТО

На 7 януари – Ивановден, в гр. Ямбол беше изпратен на задгранична мисия поредният контингент от Българската армия. В тържествения ритуал участваха министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командващият съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.

Национален командир на контингента е полковник Тони Трифонов, а командир на ротата - майор Божидар Божилов.

Ротата е в състав 300 военнослужещи от 16-а рота на Българската армия и се изпраща за участие в операция на Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан.

След приветствията на официалните лица, за контингента бе отслужено специално молитвено последование от архимандрит Калист, протосингел на Сливенска митрополия, ставрофорен иконом Панайот Чакъров, архиерейски наместник на гр. Ямбол, и свещеници от града.

След това архимандрит Калист благослови българските воини и от името на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий и от свое име им благопожела успешна и достойно изпълнена задгранична бойна мисия. В словото си архимандритът изтъкна, че нравствеността, дисциплината, единомислието и единодействието са основен залог за успешно изпълнен войнски дълг.

Архимандрит Калист подари на контингента осветена икона на св. Георги Победоносец, а за всеки един от личния състав на мисията - иконка с чудотворния образ на св. Георги от църквата ”Св. Георги” в гр. Ямбол.

 

 

Снимки

16-а рота от състава на БА бе изпратена за участие в операция на НАТО16-а рота от състава на БА бе изпратена за участие в операция на НАТО16-а рота от състава на БА бе изпратена за участие в операция на НАТО16-а рота от състава на БА бе изпратена за участие в операция на НАТО16-а рота от състава на БА бе изпратена за участие в операция на НАТО16-а рота от състава на БА бе изпратена за участие в операция на НАТО
« предишна новинаследваща новина »