ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща по повод Деня на религиозната толерантност се проведе при областния управител на област Русе

17 януари 2014 17:27, Русенска митрополия
Среща по повод деня на религиозната толерантност се проведе при Областния управител на Област Русе

На 17 януари 2014 г., петък, по инициатива на областния управител на област Русе Венцислав Калчев и по случай Деня на религиозната толерантност в Областната управа се проведе среща на традиционните вероизповедания, представени в областта. Русенска митрополия беше представена от нейния протосингел архим. д-р Виктор. Присъстваха също районният мюфтия на Русе Азис Азизов, епископът на Никополската католическа епархия монс. Петко Христов, свещ. Дираир Хадавян – енорийски свещеник на арменската общност в Русе и Симон Епщайн, представител на организацията на евреите в България „Шалом”. На срещата от страна на областната управа присъстваха заместник-областните управители Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова. Тема на срещата беше „Ролята на традиционните за България религии при решаването на духовните проблеми на обществото”.

*

За начало областният управител запозна присъстващите със ситуацията в областта и инициативите, предприети от областната управа за благоустрояване и повдигане на жизнения стандарт в нея. Представителите на религиозните общности бяха категорични, че в Русе и Русенска област съществува трайна религиозна толерантност, а сътрудничеството между религиозните общности е искрено и ползотворно. Поставени бяха известни проблеми, които вълнуват религиите – въвеждане на предмет Религия като задължителен предмет, връщане на отнети храмове и др. Потвърдено беше, че и занапред ще продължава тясното сътрудничество между областната управа и религиозните общности за благото на всички жители на областта.

Снимки и текст: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Среща по повод деня на религиозната толерантност се проведе при Областния управител на Област РусеСреща по повод деня на религиозната толерантност се проведе при Областния управител на Област РусеСреща по повод деня на религиозната толерантност се проведе при Областния управител на Област Русе
« предишна новинаследваща новина »