ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Още запечатани радостни мигове от избора на Мелнишкия еп. Серафим за Неврокопски митрополит

20 януари 2014 09:39, Българска Патриаршия
В неделния изборен ден в ПКСХП

След провеждането в синодалния параклис на каноническия избор на Неврокопски митрополит от страна на членовете на Св. Синод на БПЦ, во главе с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, известяването на двамата кандидати за резултатите от избора бе извършено още в същия час на 19 януари 2014 г. от високопреподобния архим. Дионисий – началник на синодалния отдел "Богослужебен". Той се отправи към патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", където претендентите за Неврокопската митрополитска катедра Браницкият епископ Григорий и Мелнишкият епископ Серафим молитвено участваха в неделната св. Литургия.

Архим. Дионисий влезе в храмовия олтар и съобщи на двамата духовни синове на приснопаметния митрополит Натанаил, че Св. Синод е избрал за нов Неврокопски митрополит Мелнишкия епископ Серафим.

След приключването на св. Литургия митрополит Серафим бе радостно поздравяван от стеклия се в храма клир и богомолен народ и сред тържествено шествие се отправи към приемния салон на Св. Синод, за да бъде официално приветстван от Българския патриарх Неофит и въведен в числото на синодалните членове.

ЧЕСТИТ ИЗБОР И БЛАГОДАТНО В ГОСПОДА СЛУЖЕНИЕ, ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО!

Страницата подготви: Десислава Панайотова
Снимки: Таня Вълчанова

 

 

Снимки

В неделния изборен ден в ПКСХПНовият Неврокопски митрополит вече е избранПоздравления към Неврокопския митр. СерафимПоздравления към Неврокопския митр. СерафимПоздравления към Неврокопския митр. СерафимНовият Неврокопски митрополит Серафим
« предишна новинаследваща новина »