ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Още запечатани радостни мигове от избора на Мелнишкия еп. Серафим за Неврокопски митрополит

20 януари 2014 09:39, Българска Патриаршия
В неделния изборен ден в ПКСХП

След провеждането в синодалния параклис на каноническия избор на Неврокопски митрополит от страна на членовете на Св. Синод на БПЦ, во главе с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, известяването на двамата кандидати за резултатите от избора бе извършено още в същия час на 19 януари 2014 г. от високопреподобния архим. Дионисий – началник на синодалния отдел "Богослужебен". Той се отправи към патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", където претендентите за Неврокопската митрополитска катедра Браницкият епископ Григорий и Мелнишкият епископ Серафим молитвено участваха в неделната св. Литургия.

Архим. Дионисий влезе в храмовия олтар и съобщи на двамата духовни синове на приснопаметния митрополит Натанаил, че Св. Синод е избрал за нов Неврокопски митрополит Мелнишкия епископ Серафим.

След приключването на св. Литургия митрополит Серафим бе радостно поздравяван от стеклия се в храма клир и богомолен народ и сред тържествено шествие се отправи към приемния салон на Св. Синод, за да бъде официално приветстван от Българския патриарх Неофит и въведен в числото на синодалните членове.

ЧЕСТИТ ИЗБОР И БЛАГОДАТНО В ГОСПОДА СЛУЖЕНИЕ, ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО!

Страницата подготви: Десислава Панайотова
Снимки: Таня Вълчанова

Снимки

В неделния изборен ден в ПКСХПНовият Неврокопски митрополит вече е избранПоздравления към Неврокопския митр. СерафимПоздравления към Неврокопския митр. СерафимПоздравления към Неврокопския митр. СерафимНовият Неврокопски митрополит Серафим
« предишна новинаследваща новина »