ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Карнобат отпразнува своя празник

28 септември 2009 20:55, Сливенска митрополия
Храмов празник Карнобат 9

На 26 септември светата Православна църква чества успението на св. апостол и евангелист Йоан Богослов. Този ден преди 130 години са избрали православните християни от гр. Карнобат за свой празник, като са посветили новопостроения храм в чест на апостола на любовта и любим Христов ученик св. Йоан Богослов.

За да уважи празника и да благослови православните християни Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий се озова на любезната покана на църковното настоятелство и отслужи св. Божествена Литургия в съслужение със свещениците от Карнобатска духовна околия. В края на службата митрополитът припомни накратко житието на светия евангелист и говори за християнската любов, която е най-голямата християнска добродетел След светата Литургия в литийно шествие клир и миряни се отправиха към официалната трибуна на централния площад, където митрополит Йоаникий отслужи благодарствен молебен за здраве и благоденствие на жителите на гр. Карнобат. Там присъстваха кметът на града г-н Георги Димитров, областният управител на област Бургас г-н Константин Гребенаров, депутати, кметове на общини и стотици граждани. Денят беше празничен, настроението ведро. През целия ден стотици християни преминаха през храма, за да запалят свещичка и да се помолят за здраве и благополучие.

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

Храмов празник Карнобат 1Храмов празник Карнобат 2Храмов празник Карнобат 3Храмов празник Карнобат 4Храмов празник Карнобат 5Храмов празник Карнобат 6Храмов празник Карнобат 7Храмов празник Карнобат 8Храмов празник Карнобат 10Храмов празник Карнобат 11Храмов празник Карнобат 12

Аудио

Карнобат

« предишна новинаследваща новина »