ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Завърши първият богословски курс, проведен от Православния младежки център ” Ихтис” в гр. Сливен

01 октомври 2009 10:48, Сливенска митрополия
Сливенска Света Митрополия

На 28 септември 2009 г. тържествено бе отбелязан завършекът на първия богословски православен курс, организиран от Младежкия културно-просветен център „Ихтис” със съдействието на Младежки дом - Сливен и с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий. На всички участници бяха връчени сертификати за завършен богословски курс, който се провежда за първи път в града. Интересът към него се оказа голям и според организаторите той ще продължи да се провежда и занапред.

Курсът се проведе от месец юли до месец септември – всеки понеделник и четвъртък в зала на Младежкия дом. Лекциите бяха по история на Православната църква и по православна догматика. В курса взеха участие над 30 православни християни от различни възрасти. Най-радващото е, че преобладаваща част бяха млади хора. Лекциите се водеха от дипломирани богослови - магистри и докторанти: Димитър Златев, Биляна Стоянова, Мартин Ганев и свещеник Йоан Петров, всички те са членове на МКПЦ „Ихтис”.

„Всеки от нас като истински християнин трябва да има и активна гражданска позиция и с личното си поведение да дава пример за доброта”, казаха при тържественото завършване на курса лекторите, и изразиха надеждата, че курсът е допринесъл да направи от участниците в него по-добри хора.

Текст: Таня Балабанова
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Сливен

« предишна новинаследваща новина »