ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Откриване на учебната година в Православния информационен център - Благоевград

02 октомври 2009 10:20, Неврокопска митрополия
деца, учители и гости

С благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Натанаил, неговият викарий Драговитийски епископ Даниил откри с водосвет новата учебна година в Православния информационен център - Благоевград. Присъстваха учители, деца, родители и гости.

В словото си след водосвета Негово Преосвещенство епископ Даниил подчерта необходимостта от изучаването на вероучение, за изграждането на младото поколение като пълноценни личности.

В Православния център за децата на Благоевград са сформирани групи по вероучение и детски църковен хор. Деца, изучаващи вероучение под ръководството на г-жа Велияна Зашева, поздравиха Негово Преосвещенство и гостите на празненството с изпълнението на детски православни песни и тропари.

След тържеството всички присъстващи получиха от епископ Даниил за благословение и молитвена помощ иконка на св. Лидия - първата християнка в Европа.

Православен информационен център е официално открит и осветен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Натанаил през февруари т. г. Той е създаден с цел да предлага информация за Неврокопската епархия нейните храмове, манастирите и църковен живот, както и да развива образователна и просветна дейност: курсове по иконопис, вероучение, църковна музика и др. , провеждане на беседи, семинари, срещи с православни духовници и богослови, организиране на поклоннически пътувания, детски лагери и различни инициативи в помощ на хората от епархията.

Информационният център се намира в сграда на митрополията в Благоевград на ул. „Тракия” № 3.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

ДецатаДецатаДецатаепископ ДаниилВодосветът

Аудио

Благоевград

« предишна новинаследваща новина »