ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

25-годишнина на Педагогическия факултет при Великотърновския университет

05 октомври 2009 21:00, Великотърновска митрополия
Поздравителен адрес и благослов

На 5 октомври 2009 г. от 11 часа се състоя тържествено честване по повод навършването на 25 години от обособяването на Педагогически факултет на Вeликотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Аулата на Ректората беше препълнена от преподаватели, гости и студенти, дошли да почетат тържеството. От името на Великотърновския митрополит Григорий прочете и връчи поздравителен адрес свещеноиконом Асен Иванов, след което всички в залата се изправиха на крака, за да участват молитвено в благодарствения молебен.

В текста на поздравлението митрополит Григорий изразява своята надежда, че Българската православна църква ще получи нужната подкрепа в „борбата й за изучаване на православното вероучение на всички нива в българското образование”.

Поздравления към деканското ръководство отправиха също и ректорът проф. д-р Пламен Легкоступ, зам.-кметът на Община - Велико Търново г-н Йордан Грозданов и други. Доц. Илия Стойков, бивш декан на Педагогическия факултет, в своето слово цитира любимата си евангелска притча за сеяча, като сравни делото на учителите със сеене семената на просветата. От своя страна, отец Асен подчерта, че всеки достоен учител трябва да следва преди всичко великия пример на Всеблагия Учител Господ Иисус Христос.

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

Ректорът проф.д-р Пламен ЛегкоступГости и студенти в аулатаДоц.Илия Стойков прочита притчата за сеячаЗам.-кметът на В.Търново Йордан ГроздановНастоящият декан доц.д-р Живко КарапенчевСлово на отец Асен

Аудио

ВТУ

« предишна новинаследваща новина »