ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Задушница в Бачковската св. обител

22 февруари 2014 19:15, Бачковска света обител
Панихида в памет на Българските първойерарси в Бачковския манастир

Днес, 22.02.2014 г., в Бачковската света обител от Негово Преосвещенство Главиницкия епископ Йоан в съслужение с и. д. игумена на обителта Негово Високопреподобие архимандрит Симон и манастирското братство бе отслужена заупокойна Литургия и панихида в памет на блаженопочившите първойерарси на БПЦ екзарх Стефан и патриарсите Кирил и Максим. Панихидата бе отслужена в съслужение с Месемврийския епископ Яков.

В словото си епископ Йоан изтъкна изключителните заслуги в църковното строителство и общественото служение на екзарх Стефан и патриарх Кирил.

~~~

Техните гробни саркофази стоят от двете страни при входа на храмовия кораб - непосредствено до чудотворната икона на Пресвета Богородица Бачковска.

Текст и снимки: Бачковска св. обител

 

 

Снимки

Панихида в памет на Българските първойерарси в Бачковския манастирПанихида в памет на Българските първойерарси в Бачковския манастирПанихида в памет на Българските първойерарси в Бачковския манастирПанихида в памет на Българските първойерарси в Бачковския манастирПанихида в памет на Българските първойерарси в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »