ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Отбелязване на Националния празник на Република България в град Русе

04 март 2014 14:36, Русенска митрополия
Отбелязване на Националния празник на Република България в град Русе

На 3 март 2014 г. пред Паметника на свободата в гр. Русе се проведе тържествено отбелязване на 136-ата годишнина от Освобождението на България от османско владичество. Централният площад на града беше изпълнен с многобройни граждани, дошли да засвидетелстват признателността си към героите, допринесли за извоюването на свободата ни.

Събитието започна с художествена програма, посветена на празника. Реч произнесе областният управител на област Русе Венцислав Калчев. От страна на Русенска митрополия участие взеха архим. д-р Виктор – протосингел на митрополията, прот. Светослав Георгиев, протодякон Кирил Синев и Ангел Младенов - секретар на митрополията. Свещенослужителите извършиха заупокойна молитва и благодарствен молебен. Поднесени бяха венци от държавни, общински институции, консулства, партии, училища и др.

Представители от клуб „Традиция” украсиха тържеството с красивите си опълченски униформи. Присъстваха и военни формирования от Русенския гарнизон. Накрая прозвуча националният ни химн, след което гражданите поднесоха цветя пред паметника.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Отбелязване на Националния празник на Република България в град РусеОтбелязване на Националния празник на Република България в град РусеОтбелязване на Националния празник на Република България в град РусеОтбелязване на Националния празник на Република България в град РусеОтбелязване на Националния празник на Република България в град РусеОтбелязване на Националния празник на Република България в град РусеОтбелязване на Националния празник на Република България в град РусеОтбелязване на Националния празник на Република България в град Русе
« предишна новинаследваща новина »