ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЪЗПОМЕНАНИЕ - 10 години от кончината на приснопаметния бивш Нюйоркски митрополит ГЕЛАСИЙ

07 март 2014 18:54, Българска Патриаршия
Възпоменание за дядо Геласий - 10 години от кончината му

† В Ъ З П О М Е Н А Н И Е

 

На 10 март 2014 г. се навършват 10 години от блажената кончина на приснопаметния бивш Нюйоркски митрополит ГЕЛАСИЙ, дългогодишен Гл. секретар на Св. Синод на БПЦ-БП

“Верни са думите: ако с Него сме умрели, с Него и ще оживеем” (2 Тим. 2:11)

С молитвено преклонение отдаваме искрена и сърдечна синовна и колегиална почит на достоен архиерей, оставил ярка диря в родната ни света Църква, целия православен свят и несъмнено в спомените и сърцата на служителите при Синодалната канцелария.

Той бе пример на ревностно служение на Българската православна църква, усърдно монашеско послушание, архиерейско служение и безупречно административно изпълнение на възложени му обязаности, образец на великодушие и милосърдие чрез проявяване на недемонстративна милостиня към всеки изпаднал в нужда.

 

ВЕЧНА И СВЕТЛА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА

НА ПОЧИНАЛИЯ С НАДЕЖДА

ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕ И ВЕЧЕН ЖИВОТ

НЕЗАБРАВИМ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕН АРХИЕРЕЙ !

~***~

По църковно-каноничен почин на 8 март 2014 г., събота, Тодоровден, в Синодалния параклис “Св. цар Борис”, където за поклонение на 11 март 2004 г. беше изложено за поклонение упокоилото му се тяло, ще бъде отслужена заупокойна богослужба в памет на преселилия се от нас архипастир.

 

Приканваме всички православни християни и негови почитатели в молитва да поменат блаженопочиналия бивш Нюйоркски митрополит и да вземат участие в св. богослужби.

От Синодалната канцелария

 

 

« предишна новинаследваща новина »